Nieuwsarchief
Actie tegen betaald parkeren
09 March 2011 - In de media []

De actiegroep Stop Betaald Parkeren gaat donderdag 17 maart actie voeren bij het stadhuis op de Coolsingel in Rotterdam. De actiegroep protesteert tegen het invoeren van het betaald parkeren in de wijken Hordijkerveld, Kreekhuizen, Lombardijen en Hillesluis.


De bewoners van die wijken hebben van de gemeente een brief gekregen waarin staat dat per half mei betaald parkeren wordt ingevoerd. In Hillesluis moet het betaald parkeren volgende week al ingaan.

De gemeente heeft die beslissing genomen omdat verwacht wordt dat er veel meer auto's in de wijk gaan parkeren als het nieuwe Maasstad Ziekenhuis - bij station Lombardijen- volgende maand open gaat. Bij het ziekenhuis is een parkeergarage waar personeel, patiŽnten en bezoekers moeten gaan betalen.

De actie op de Coolsingel begint om 12 uur. Rond 13.30 uur, voor de gemeenteraadsvergadering waarin definitief wordt besloten of het betaald parkeren doorgaat, overhandigt de actiegroep dan alle verzamelde handtekeningen aan de verantwoordelijke wethouder Baljeu. Volgens de actievoerders is er nog nooit eerder een protestactie tegen betaald parkeren van deze omvang geweest op de Coolsingel.

voor het hele artikel: http://www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?url=%2FHomepage%2FNieuws&view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fmaart%2FActie+tegen+betaald+parkeren&page=2

 

 

...Terug