Nieuwsarchief
prettig weekend
12 March 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

De raadsvergadering van donderdag 10 maart. Zoals u weet kunt u tegenwoordig alles dat wordt behandeld van te voren downloaden vanaf de Deelgemeente site. Sinds vorig jaar wordt deze site goed bijgehouden en staat alles wat behandeld wordt ook op deze site. Zo bent u ook op de hoogte van wat er besproken gaat worden. Onze vragen van donderdag waren deze keer gericht op de Boomgaardshoek  Gaat Bas van der Heijden in Boomgaardshoek nu verhuizen of niet? Wij kregen de vraag een tijdje terug gesteld door bewoners uit de Boomgaardshoek. Volgens de portefeuillehouder is het plan niet verdwenen, maar bestaat er voorlopig nog geen plan om dit uit te gaan voeren. Mocht dit ooit alsnog gaan gebeuren dan wordt u daar ruim van te voren van op de hoogte gebracht natuurlijk. Verder kregen wij te horen dat bijna alle houten bruggetjes in Boomgaardshoek worden vervangen voor onderhoudsarme nieuwe bruggetjes. Wij houden natuurlijk de vinger aan de pols. U kunt verder lezen in de raadsstukken waar wij het verder over gehad hebben. http://www.deelraadinfo.nl/Hoogvliet/Deelraad/Agenda_en_vergaderstukken_deelraadsvergaderingen_2011/deelraadsvergadering_10_maart_2011

Veel nieuws kan ik u verder niet vertellen over deze stukken.  Behalve dat de IBP de bommenkaart op de agenda wil hebben. Ben benieuwd waar ze dan een bom onder gaan leggen. In een van de stukken op deze website heb ik al eens weer gegeven hoe ik over dit onderwerp denk.

Wij hebben het natuurlijk over de sportnota gehad en Nieuw Hoogvliet heeft laten weten dat zij het jammer vind dat de nieuwe MFA geen sporthal krijgt waar competitie wedstrijden gesport kunnen worden. De meeste raadsleden waren tevreden met de mogelijkheden die er nu zijn. Er is nu een mogelijkheid om uit te wijken naar het MFC in Boomgaardshoek en dat zou dan voorlopig voldoende moeten zijn. Wij vinden het een gemiste kans met het oog op de toekomst.

Wij hebben het verder nog gehad over de participatie en de jeugd, maar ook daar geen vernieuwingen en nog steeds de vraag waarom die jeugd in het voortgezet onderwijs nog steeds naar Spijkenisse gaat. Nieuw Hoogvliet deed het voorstel om aan de scholen voor het basis onderwijs te vragen waarom ouders en kinderen dit beslissen. Zo moet je  binnen een maand of twee te weten kunnen komen hoe dit zit. Raar dat dit nog nooit gebeurd is, terwijl wij daar een jaar of vier geleden ook al eens om gevraagd hadden, toen nog deel uitmakend van de IBP..Alle raadsleden waren het eens dat door al die instanties die zich bezig houden met jeugd het overzicht weg is.

Het besluit over de uitkomst van de werkgroep "anders vergaderen" is uitgesteld naar de volgende vergadering, omdat er door een aantal fracties nog vragen waren. Op zich wel een beetje vreemd, want elke fractie was vertegenwoordigt in deze werkgroep en dan zou het gewoon een hamerstuk moeten zijn.

Verder las ik in het weekblad de Botlek dat de Aldi gaat verhuizen en dat de schrijver daar boos over is. Wat ik niet snap, is dat er in dit stukje ook wordt vermeld dat mensen uit Spijkenisse in Hoogvliet speciaal naar de Aldi komen. Dat is best gek. Ik Spijkenisse heb je namelijk ook een Aldi die veel groter is en waar veel meer gratis parkeerplekken zijn. Om er zeker van te zijn dat die Aldi daar nog steeds is ben ik vanmorgen zelf even boodschappen wezen doen daar en het klopt, hij is er nog steeds. Dus mensen uit Spijkenisse die dit toevallig lezen, u heeft zelf ook een Aldi en u hoeft er dus niet voor over die brug. Het kan ook zijn dat de schrijver zich vergist heeft natuurlijk.

 prettig weekend!

 

 

...Terug