Nieuwsarchief
Speeltuinen, sloten en wateroverlast (Update)
16 March 2011 - Nieuwsbericht [jan koopmans]

Het uitbaggeren van een sloot in Boomgaardshoek heeft er toe geleid dat ik al drie keer op de verkeerde plaats ben wezen kijken hoe dat nu precies in elkaar zit. Ik weet van de laatste keer dat ik nog steeds niet op de goede plek ben geweest, maar ik ga dat natuurlijk nog wel even doen. Het was mij inderdaad ook opgevallen dat het water in de singels lager staat dan ik mij kan herinneren. In combinatie met het schoonmaken en uitbaggeren van die sloten heeft dat geleid tot een klacht van een van de omwonenden. Er is een boom beschadigd en volgens deze bewoner kunnen de jonge eenden en zwanen nu het water niet meer uit als ze op de kant willen komen.  Verder is er nog iemand die wil graag verlichting bij de speeltuin Zalmplaat.

Tja, ik ben bang dat ik daar dan ook maar moet gaan kijken, want de klachten die er hiervoor waren, was dat er geen licht was als je naar de speeltuin wilde gaan. Wij hebben ons wel afgevraagd wat kinderen in een speeltuin moeten als het donker is, maar dat had te maken met klaverjas avonden. Ik vind dat een lastige want er waren ook klachten dat de speeltuin overdag maar zelden open was. De eerste prioriteit van een speeltuin is, dat er kinderen kunnen spelen en niet die van klaverjassen en dat was voor de meeste politici de reden om daar geen geld in te willen steken. Ik moet zeggen, dat ik het daar ook mee eens ben. Nu blijkt er ook achter de speeltuinen iets met licht te zijn. Afijn, ik moet dan maar weer eens gaan kijken. Verder was er nog een melding van wateroverlast in Oudeland. Ook daar moet ik eens gaan kijken. Maar...het is wel zo dat ik dit er bij doe als ik niet moet werken. Dat wil dus zeggen dat ik er tijd vrij voor moet maken. Dat is geen klacht maar een feit. Er blijft dus niet zo heel veel tijd over soms. En daar komt bij dat er nog heel wat leeswerk is, dat meestal per email binnen komt.  Al met al dus een druk weekje. Beste mensen, ik probeer zo snel mogelijk langs te komen om te kijken waar het nu precies over gaat. Het is lastig over dingen praten als je het niet zelf gezien hebt, dus ik kom echt, even geduld dan maak ik er tijd voor.

=====================================================

Op woensdag 16 maart ben ik even wezen kijken in Oudeland bij de wateroverlast (de hoge waterstand) in de Kruipkelders van het Oberonhof en het probleem met de lage waterstand waardoor de eenden en de zwanen niet uit het water kunnen komen. De bewoner van de woning aan het Oberonhof was in ieder geval blij met de aandacht en had de indruk dat men er serieus mee bezig is. Ik kreeg die indruk gelukkig ook. De lage waterstand in de sloten heb ik geen verstand van, maar, ik zal die vraag stellen aan de portefeuillehouder. Ik heb overigens wel plekken gezien waar straks de jonge dieren het water uit kunnen komen. Het moet overigens niet zo heel veel geld kosten om iets te maken waardoor die kuikens het water uit kunnen.

...Terug