Nieuwsarchief
Veilig Hoogvliet Zuid
18 March 2011 - Werkbezoek [jan koopmans]

Donderdag 17 maart was ik op bezoek bij een vergadering van de werkgroep Veilig Hoogvliet Zuid.

Je wilt als politieke partij graag op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurd in een  wijk, dus, kan je het best aansluiten bij een groep mensen die een goed netwerk hebben. Goed luisteren is dan nog het enige wat je nodig hebt om te horen wat er allemaal speelt.  Zo bleek afgelopen donderdag dat er nog steeds klachten uit de wijk komen op het gebied van hondenpoep. Er werd tijdens de vergadering aangegeven dat een aantal extra uitlaatplaatsen geen kwaad zouden kunnen.

Ik vind zelf dat, indien men er over denkt om een extra plaats aan te leggen, het mooi zou zijn als dit dan meteen een plek zou zijn waar een hek omheen staat zodat je hond daar zonder riem rond kan lopen.  Midden in Spijkenisse zijn een paar plekken  waar dit mogelijk is. Dat is mooi voor mensen die slecht ter been zijn en mensen die  moeite hebben om het losloop gebied te bereiken. Zo vang je twee vliegen in een klap.

Waar hebben wij verder over gesproken?  Wij hebben bijvoorbeeld gesproken over de "buurt bestuurd". Op zich is iedereen positief over het project. Waar men wel een beetje bang voor is, dat is de periode die er na komt. Delfshaven is negatief is het nieuws gekomen laatste tijd als een deelgemeente waar erg veel vuil rond slingerde. In Delfshaven is het project de buurt bestuurd ook aan de orde geweest en hierdoor  is men be´nvloed. De deelgemeente zal dus erg zijn best moeten doen om er het beste van te maken.

Veilig Hoogvliet zou graag de beschikking krijgen over de persberichten die door de politie worden uitgegeven. Of dat kan weet ik niet, maar men zou die berichten die voor Hoogvliet van belang zijn graag op de website plaatsen. Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom daar iets op tegen zou zijn, want over het algemeen staan er geen geheimen in persberichten.

De mensen die donderdag op de vergadering waren zijn zeer ge´nteresseerd in de plannen rondom de Campus. Men zou het op prijs stellen als er een bewonersavond georganiseerd zou worden.

Al met al was er zo een uur voorbij en ben ik weer een stuk wijzer. Ik wil alle deelnemers van de vergadering bedanken voor de uitnodiging.

zie website:http://www.veilighoogvlietzuid.nl/

 

...Terug